Reumapatiënten vereniging Twente
Blijf in beweging 

Wie zijn wij

 Wij zijn een vereniging voor en door reumapatiënten. Met onze vereniging willen we er zijn voor lotgenoten. Vaak wordt reuma nog gezien als een ziekte die alleen bij o uderen voorkomt. Helaas is dit niet waar. Veel jongeren krijgen te maken met een van de vele vormen van reuma. Om het leven leuk te houden, en ons lichaam, organiseren we een aantal activiteiten. Dit doen we al sinds 1977 voor nu 160 leden.


Voorlichtingsavonden

Dit zijn voorlichtingsavonden door deskundigen. Zij geven voorlichting over ontwikkelingen rond en de behandeling van reuma. Welke hulpmiddelen zijn er? Homeopathie wat doet dat? Voeding, leefstijl bedenk het maar. Dit doen we vier keer per jaar. Als lid van de vereniging horen we graag van de leden welke voorlichting belangrijk voor jou is.

Bewegen
Rust roest, een bekend gezegde. Bewegen is belangrijk, reuma of geen reuma. De Reumavereniging Twente geeft je de mogelijkheid. Hydrotherapie onder deskundige leiding. Hydrotherapie is het bewegen in warm water. Oefeningen in een tempo die iedereen past, jij bepaalt zelf in welk tempo goed voor jou is. We kennen vier groepen waarvan twee in Losser en een in Denekamp. Voor Bechterew Patiënten is er hydrotherapie en een beweeggroep.


Gezelligheid kent…
Naast het bewegen van ons lichaam is contact met lotgenoten een doelstelling. Dit doen wij door het organiseren van een workshop rond kerst. Een kerstdiner. Het jaarlijkse uitje. Op pad met de bus. Waarheen? dat is elk jaar weer een verrassing en zal bekend worden gemaakt in ons clubblad. Hier wordt rekening gehouden met iedereen.
Digitaal en op papier kun je ons vinden
Per kwartaal brengen we een boekje uit. Daarin veel informatie voor ons als lotgenoten. De informatie komt binnen via allerlei kanalen. Daaruit wordt een selectie gemaakt. Digitaal zijn we te vinden via onze website. Sinds kort onderhouden we ook een Facebook pagina.
Wees welkom bij onze vereniging, voor meer informatie en het aanmelden kijk verder op deze site.


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map